Nemzetközi foci

Ronaldo eladja a klubot, amelyet megmentett a megszűnéstől

Giuseppe CACACE / AFP
Giuseppe CACACE / AFP

A játékosként kétszeres világbajnok brazil Ronaldo eladásra kínálja a spanyol másodosztályú Real Valladolidban, valamint a brazil élvonalbeli Cruzeiróban birtokolt részesedését.

A 47 éves korábbi futballcsillag sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra erre vonatkozó döntését, és azt is elárulta, hogy a Cruzeirónak már megvan az új tulajdonosa egy brazil szupermarketláncot létrehozó és birtokló milliárdos üzletember személyében.

Tudom, hogy a szurkolók többsége hálás nekem és a csapatomnak azért, mert visszahelyeztük a Cruzeirót a nemzeti és a nemzetközi labdarúgás vérkeringésébe.

A célomat elértem, mert az volt az eredeti ötlet, hogy megmentsük a klubot és a megfelelő időpontban átadjuk a megfelelő személynek” – jelentette ki Ronaldo, aki 78 millió dollárért vásárolta meg 2021-ben az egyesületet, most pedig sajtóinformációk szerint 117 millió dollárért értékesíti.

A Cruzeiro 2020 és 2022 között a brazil másodosztályban szerepelt, és a klub jelentős tartozást – több mint 200 millió dollárt – halmozott fel, emiatt a drukkerek attól tartottak, hogy meg is szűnik a csapat.

A Cruzeiro az intenzív osztályon volt, amikor én megvásároltam. Azóta felére csökkentettük a tartozást, az egyesület bevétele pedig az ötszörösére nőtt. Úgy hagyom el a klubot, hogy sikerült áthelyeznem egy kényelmes kórházi ágyba

– fogalmazott Ronaldo.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az 1994-ben és 2002-ben is vb-győztes korábbi sztárcsatárnak mik a pontos tervei a Valladoliddal, amelyben 2018-ban szerzett többségi tulajdont. Az azóta eltelt hat évben a csapat kétszer kiesett az első osztályból, de egyszer vissza is jutott oda. A mostani idényben a La Liga 2 második helyén áll az együttes, és jó esélye van arra, hogy visszakerüljön az élvonalba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik