Nemzetközi foci

Nagytakarítás várható a MU-nál a nyáron

OLI SCARFF / AFP
Varane (balra) távozása biztosnak tűnik, de Rashford sem tartozik az érinthetetlenek közé
OLI SCARFF / AFP
Varane (balra) távozása biztosnak tűnik, de Rashford sem tartozik az érinthetetlenek közé

Mozgalmas nyár elé néz a Manchester United, mivel a BBC azt írja, hogy a klub a játékosok többségét hajlandó elengedni, ha megfelelő ajánlat érkezik értük.

A listán a BBC információja szerint ott szerepel Marcus Rashford neve is, aki tavaly minden sorozatot számolva 30 gólig jutott, idén viszont csak nyolcszor volt eredményes.

A MU alapemberei közül Rasmus Höjlund, Kobbie Mainoo és Alejandro Garnacho számít érinthetetlennek, Bruno Fernandes, Diogo Dalot és Andre Onana esetében pedig csak egy gigaajánlat ejtené gondolkodóba a MU-t.

A BBC megemlíti, hogy a United az utóbbi években nem tudott igazán komoly összegért értékesíteni játékost, az utolsó olyan transzfer, amely 20 millió fontnál nagyobb bevételt hozott a klubnak, Daniel James eladása volt 2021-ben a Leedsnek, amely 25 millió fontot fizetett a walesi szélsőért.

Az már biztosra vehető, hogy Anthony Martial a szerződése lejártával távozik, és várhatóan a világbajnok védő, Raphael Varane sem marad, neki szintén június 30-ig szól a szerződése. A marokkói Szofjan Amrabat a katari vébén – amelyen csapata negyedikként zárt – hívta fel magára a figyelmet, és a MU tavaly szeptemberben vette kölcsön a Fiorentinától, de a BBC azt prognosztizálja, hogy a nyáron visszatér a firenzeiekhez.

Nem tart igényt a klub Mason Greenwoodra és az Erik Ten Hag edzővel összeugró Jadon Sanchóra sem, előbbi egész jó idényt fut a Getafénál (28 bajnokin 8 gól, 6 gólpassz), míg Sancho kölcsönben korábbi klubjához, a Dortmundhoz került, ahol elmaradt a pár évvel ezelőtti teljesítményétől.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Manchester United a hatodik helyen áll, és a csapat bejutott az FA Kupa döntőjébe, ahol a városi rivális Cityvel találkozik majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik