Nemzetközi foci

Olyan legendákat kért az olasz válogatott kapitánya a stábjába, hogy mindenki álla leesik

FILIPPO MONTEFORTE / AFP
FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Luciano Spalletti arra kérte az Olasz Labdarúgó Szövetséget (FIGC), hogy három korábbi legendás játékos csatlakozzon a válogatott stábjához.

A szövetségi kapitány a Corriere dello Sportnak adott interjút, ebben pedig elmesélte, hogy nehéz szívvel hagyta ott a Napolit, amely csapat a boldogságot jelentette. Ugyanakkor a válogatott kapcsán arról is beszélt, hogy korábbi világsztárokat kért, hogy csatlakozzanak az Európa-bajnokságra készülő stábjába.

Meghívom Baggiót, Tottit, Antognonit és Del Pierót. Hamarosan kikerülnek a szövetség meghívókat. Meggyőződésem, hogy ezzel a négy emberrel az oldalvonalon a fiúk megpróbálnának a csúcsra törni

– mondta Spalletti, aki szerint a kevésbé jó képességű, de hozzáállásában kifogástalan játékosokkal sikert lehet elérni.

„Az Azzurri meze utánozhatatlan, ezt kell képviselniük minden nap” – tette hozzá.

Roberto Baggio 56-szoros válogatott csatá, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, valamint minden idők egyik legnépszerűbb olasz labdarúgója. Francesco Totti egész pályafutását az AS Romában töltötte, ezen kívül 58-szor képviselte a hazáját, egyszeres világbajnok. A szintén vébét nyerő Alessandro Del Piero a Juventusban vált világklasszissá, amelyet a másodosztályba is követett, amikor kizárták. Ikonikus támadója Olaszországnak, akárcsak a többiek. Végül, de nem utolsó sorban Giancarlo Antognoni a hetvenes évek meghatározó középpályása volt a válogatottban, amellyel végül az 1982-es világbajnokságon ért csúcsra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik