Nemzetközi foci

A Hertha játékosa elsírta magát Dárdai kirohanása után

SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Dárdai Pál által irányított Hertha 1-1-re végzett a Hannoverrel a Bundesliga másodosztályának legutóbbi fordulójában, és a meccs után a legtöbb szó a magyar edző félidei kirohanásáról esett.

Ahogy a játékvezető lefújta az első játékrészt, Dárdai odarohant 18 éves támadójához, Ibrahim Mazához, és hatalmas hévvel magyarázni kezdett neki. Maza szótlanul tűrte Dárdai monológját, miközben a rutinos Florian Niederlechner próbálta lenyugtatni az edzőt. A Sport1 nevű német portál a Bildre hivatkozva azt írja, Maza az öltözőben elsírta magát az edzői kritika miatt, és a közösségi médiában nagy vita zajlott arról, hogy Dárdai túl messzire ment-e? Maga az edző úgy érzi, nem.

Nem lehet védekezésnél sétálva odamenni az ellenfélhez. Ez nem az U19, és így nem tudok számolni vele. Még korábbi edzőmtől, Jürgen Röbertől kaptam meg, és megtanultam egy életre, ha az ellenfél támad, nem állsz meg, nem sétálsz, védekezel végig. Tegyük hozzá azt is, hogy Maza nagyon jól teljesített a második félidőben

– nyilatkozta Dárdai.

Maza a Bild kérdésére azt válaszolta, hogy teljesen normális a viszonya az edzővel, a Hertha játékosai pedig Dárdai mellé álltak. „Nem lehet valakit csak azért vattába csomagolni, mert fiatal, néha bele kell, hogy férjen egy-egy keményebb edzői kritika” – mondta Fabian Reese, míg a csapatkapitány Toni Leistner úgy nyilatkozott, Mazának rendben van az önbizalma, és tudja kezelni a Dárdai-féle tirádát.

A Sport1 megemlíti, hogy a német u19-es válogatott Mazának 2026 nyaráig szól a szerződése a Herthával, de élvonalbeli klubok is figyelik, köztük a Stuttgart és a Wolfsburg. A Hertha a Hannover elleni döntetlen után – három körrel a bajnokság vége előtt – a nyolcadik helyen áll a másodosztályban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik