Nemzetközi foci

Gulácsi bevédte magát a forduló válogatottjába

JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Gulácsi Péter bekerült a Kicker álomcsapatába, amelyet a szaklap a német labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulója alapján állított össze.

A 31. forduló válogatottjában a magyar válogatott kapussal együtt három futballista – a védő Mohamed Simakan és a csatár Lois Openda – szerepel az RB Leipzigből, amely a negyedik pozíció szempontjából kulcsfontosságú szombati rangadón saját közönsége előtt 4-1-re győzött a Bajnokok Ligája-elődöntős Borussia Dortmund felett.

A hatfokozatú értékelési skálán, amelyen az 1-es a legjobb értékelés, a 34. születésnapját május hatodikán ünneplő Gulácsi teljesítményét 2-esre értékelte a német lap, ezzel az idényben először került be a forduló csapatába.

A Bayern csatára, a góllövőlistát 35 találattal vezető Harry Kane ellenben kilencedszer játszotta be magát a legjobb tizenegybe, ezzel a leverkuseni szárnyvédővel, Alejandro Grimaldóval holtversenyben vezeti ezt a kategóriát.

A 31. forduló válogatottja:

Gulácsi (RB Leipzig) – Simakan (RB Leipzig), Anton (Stuttgart), Tah (Leverkusen) – Agu (Werder Bremen), Arnold (Wolfsburg) – Führich (Stuttgart), Stöger (Bochum), Schmid (Werder Bremen) – Kane (Bayern München, Openda (RB Leipzig).

Olvasói sztorik