Nemzetközi foci

Mesterhetest szerzett az Arsenal félelmetes csatártehetsége

Eddig sem fukarkodott a találatokkal Chido Obi-Martin, az Arsenal 16 éves játékosa, akiért nem véletlenül vív ádáz harcot az angol és a dán korosztályos válogatott. A támadó szombaton az Arsenal U18-as csapatában hét gólt szerzett a Norwich elleni 9-0-s mérkőzésen.

A 2007. november 29-én született labdarúgóról tavaly februárban már írtunk, akkor azért került a figyelem középpontjába, mert néhány nap különbséggel a dán, majd az angol U16-os válogatott is a keretébe nevezte.

Nos, a helyzet azóta sem oldódott meg végérvényesen, a dán U16-os válogatott csatárát ugyanis elcsábították az angolok, 2023 februárjában kétszer is képviselte őket, ám áprilisban azonban visszatért Dániába, ahol már az U17-eseknél is bemutatkozott.

Hogy miért a nagy küzdelem érte? Nos, a fiatal, 188 centis labdarúgó hihetetlenül gólérzékeny. Novemberben azért került a címlapokra, mert 10 gólt szerzett (!) az Arsenal 16 éven aluliak csapatában a Liverpool ellen 14-3-ra (!) megnyert mérkőzésen.

Idén is folytatta pazar formáját, március 16-a óta sorozatban hét bajnokin is betalált, összesen 24 gólig jutott úgy, hogy a Crystal Palace és a Fulham ellen 4-4, a West Ham ellen 5, szombaton pedig a Norwich ellen 7-szer volt eredményes.

Olvasói sztorik