Nemzetközi foci

Perre megy a visszavonult focista, aki úgy érzi, a Covid elleni oltás tette tönkre a testét

JEAN MARIE HERVIO / DPPI media / DPPI via AFP
JEAN MARIE HERVIO / DPPI media / DPPI via AFP

Van egy olyan kósza gyanúnk, hogy Francois-Xavier Fumu Tamuzo neve nem sok hazai futballrajongónak fog bevillanni. Nincs is ebben semmi meglepő, mivel a korábbi francia U20-as válogatott jobbszélső nem igazán volt szem előtt, éveken át a Ligue 2-ben szerepelt az Auxerre-rel, majd a 2020-2021-es idényben összehozott 12 meccset a portugál élvonalban, a Marítimo játékosaként.

A viszonylagos ismeretlenség ellenére könnyen lehet, hogy Fumu Tamuzo nemzetközi hírnévre tesz szert, ugyanis beperelte a Pfizert és a BioNTechet,

mivel feltételezése szerint a koronavírus elleni oltás borította meg annyira a testét, hogy folyamatos sérülések kínozták, ami végül ahhoz vezetett, hogy 29 évesen visszavonult, írja a L’Équipe.

A sérülések 2021 nyarától kezdtek el szaporodni, a legsúlyosabb az Achilles-ín-szakadás volt, ami miatt műteni is kellett a játékost. Fumu Tamuzo a Francia Labdarúgó Szövetséget is beperelte, mivel 2021 júliusában kapta meg az oltást, akkor, amikor ez még nem volt kötelező.

„Úgy gondoljuk, a francia szövetségnek is megvan a felelőssége a történetben, mivel még a törvény bevezetése előtt kialakított egy egészségügyi protokollt” – mondta Éric Lanzarone, a játékos jogi képviselője. A bírósági meghallgatásra július 2-án kerül sor Párizsban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik