Nemzetközi foci

Három év börtönt kapott a petárdadobáló, gyerekeket megsebesítő német szurkoló

Harry Langer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A tavaly novemberi mérkőzést hét percre megszakította a játékvezető a lelálón történt támadás miatt
Harry Langer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A tavaly novemberi mérkőzést hét percre megszakította a játékvezető a lelálón történt támadás miatt
Öt hónappal az 1-1-es döntetlennel véget ért Augsburg–Hoffenheim bajnokin történt petárdarobbantás után a bíróság ítéletet hozott, és első fokon komoly büntetést rótt ki a fővádlottra.

A német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának november 11-i mérkőzését óriási csattanás zavarta meg, Felix Brych játékvezető később azt mondta, sohasem hallott még ilyen éles hangot stadionban, így az 55. percben megszakította a játékot.

A lelátón felrobbant pirotechnikai eszköz tizenkét embert, köztük gyerekeket sebesített meg, néhányukat súlyosan. Az ápolások miatt Brych csak hét perc után adott engedélyt a játék folytatására.

A helyszínen két drukkert letartóztattak, de később további kettőt még megvádoltak, ők mindannyian a Hoffenheim szurkolói.

A hétfői ítéletben Christoph Kern bíró hangsúlyozta, hogy egy „masszív incidensről” volt szó, amely miatt az augsburgi stadionban 26 ezer ember rettegett a terrorizmustól.

Az ügyész öt év börtönbüntetést kért, végül a 28 éves Göppingen környéki fővádlott – aki többször beismerő vallomást tett és bocsánatot kért – három év letöltendőt kapott. A másik három vádlottat robbantásban való közreműködés és súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Olvasói sztorik