Nemzetközi foci

„Ezek futballdolgok” – késsel dobták fejen a kolumbiai csapat játékosát

Dél-Amerikában megszokottak a labdarúgó-mérkőzéseken történt botrányok és zavargások, az sem ritka, hogy a lelátóról tárgyakat hajigálnak a pályára és azok olykor célt is érnek. Arra azonban Pablo Cepellini, az Atlético Nacional uruguayi játékosa sem számított, hogy egy késsel találják fejen.

Vasárnap a kolumbiai bajnokság 18. fordulójának medellíni derbijén az Independiente Medellín az Atlético Nacionalt fogadta. A mérkőzésen a hazaiak már az első percben vezetést szereztek, azonban a vendégek a szünetig fordítottak, végül a 2-2-es végeredményt a 75. percben Mender García állította be.

Az utolsó percekben szöglethez jutottak a vendégek, de amikor Cepellini sarokrúgáshoz készülődött, a lelátóról megsorozták. Sok tárgy repkedett, egy kés fejen is találta. A játékvezető azonban nem függesztette fel a mérkőzést, talán ezzel kerülte el a még nagyobb botrányt.

Van egy dudor a fejemen, kicsit fájt és vérzett, de nem annyira, hogy vérezzen. Éreztem, hogy eltaláltak, láttam egy halom érmét és üveget a földön, azonban csak az öltözőben értesültem arról, mhogy ami eltalált, az egy kés volt. Ezek futballdolgok, a hatóságokra bízom az ügyet

mondta a játékos a Radio Munera műsorában.

Nem volt ez az első eset, hogy a szurkolók késsel próbáltak megtámadni egy játékost, 2019. szeptember 21-én ez történt a Millonarios középpályásával, David Macalister Silvával is, akit ugyancsak az Independiente rajongói találtak el.

Olvasói sztorik