Nemzetközi foci

Kiderült, miről beszélt a Real-Barca bírója a VAR-szobával a meccs legvitatottabb jeleneténél

Thomas COEX / AFP
Thomas COEX / AFP

A Spanyol Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta azokat a beszélgetéseket, amelyek a Real Madrid-Barcelona rangadó közben zajlottak le a játékvezető és a VAR-szobában ülők között.

A Real által 3-2-re megnyert meccs legtöbbet vitatott jelenete az volt, amikor 1-1-es állásnál Lamine Yamal úgy ért bele egy szöglet után a labdába, hogy azzal alaposan meglepte Andrij Lunyin kapust, aki egyértelműen a gólvonal mögül paskolta ki a labdát.

A nagy kérdés az volt, átment-e a labda teljes terjedelmével a gólvonalon, de nem könnyítette meg a játékvezető helyzetét, hogy a spanyol bajnokságban nincs gólvonal-technológia.

„Várunk. Nincs gólvonal-technológia. Megvárjuk, mit mond a VAR. Talán gól volt. Meg kell nézni a felvételeket” – mondta César Soto Grado játékvezető.

A VAR-szobában helyet foglaló José María Sánchez Martínez közben arról tájékoztatta Soto Gradót, hogy próbálják minden kamerállásból megnézni a vitatott jelenetet, de egyértemű bizonyítékot egyik sem ad arra, hogy a labda teljes terjedelmével bent volt.

Nem sietünk, ez egy nagyon fontos szituáció, nézzétek meg az összes kameraállást

– mondta a pályán lévő bíró a kollégáknak, mire a VAR-szobából azt a választ kapta, hogy nincs már olyan felvétel, amit nem láttak volna az esetről.

„Nem kell kapkodnunk. Várnunk kell, ez a legjobb dolog, amit tehetünk” – magyarázta az érezhetően óvatos Soto Grado, de ekkor Sánchez Martínez a fülére szól, hogy minden kameraállást megtekintettek, és a játék Barcelona-szöglettel folytatódik.

A Barcelona kapusa, Marc-André Ter Stegen úgy fogalmazott, szégyen, hogy a spanyol bajnokságban nem vezették be a gólvonal-technológiát, amit a többi topligában már évek óta használnak. A technológiára Javier Tebas, a liga elnöke mondott nemet, mert sokallta a 3 millió eurós árat érte.

Olvasói sztorik