Nemzetközi foci

„Mintha egy szurkolót hallanék a kocsmából” – kiakadt a szakkommentátor, miután a PL-klub közleményben kérte számon a bírót az elmaradt 11-esek miatt

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

2-0-s hazai győzelemmel zárult az Everton–Nottingham Forest kiesési rangadó a Premier League 34. fordulójában, amely után a vendégek nem voltak elégedettek a játékvezetéssel – és ezt nem is rejtették véka alá.

A mérkőzést követően a klub hivatalos közleményt tett közzé az X-oldalán, amelyben három elmaradt tizenegyest kér számon a játékvezetőkön.

„Három rendkívül rossz döntés – három meg nem adott büntető –, amit egyszerűen nem tudunk elfogadni.

A mérkőzés előtt figyelmeztettük a PGMOL-t (a játékvezetésért felelős szervezet), hogy egy Luton-szurkoló ül a VAR-szobában, de nem cserélték le.

A türelmünket már többször próbára tették. A Nottingham most mérlegelni fogja a lehetőségeket.”

A Nottingham közleményére reagálva a korábbi angol válogattott futballista, a jelenleg szakkommentátorként dolgozó Jamie Carragher a Sky Sports kamerái előtt elmondta, hogy a játékvezetőket lehet kritizálni a meccsen nyújtott teljesítményük miatt, mert nem álltak a helyzet magaslatán, és megérti a nottinghamiek frusztrációját, de ez a stílus elfogadhatatlan.

„Olyan ez, mintha egy kocsmában ülő szurkoló mondta volna. Ez szégyenletes a Nottingham Foresttől. Hülyeség az, hogy a VAR Luton-szurkoló lenne – nem keveredhetsz ebbe bele, ennél jobbnak kell lenned futballklubként. Értem a frusztrációt – a játékvezetőknek valóban botrányos napjuk volt -, de ez akkor is nonszensz.”

A Nottingham Forest – amelytől négy pontot levontak a pénzügyi szabályok megsértése miatt – jelenleg a még éppen bentmaradást jelentő 17. helyet foglalja el a tabellán, de a 18. Luton négy fordulóval a vége előtt csak egy ponttal van lemaradva tőle.

Olvasói sztorik