Nemzetközi foci

El Clásico: „A torta kész, csak a díszítés hiányzik róla”

Fotó: JAVIER SORIANO / AFP
Fotó: JAVIER SORIANO / AFP
Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője optimista, szerinte a következő egy hónap dönti el, mennyire sikeres idényt zár csapata, míg Xavi, az FC Barcelona edzője az év meccsére készül vasárnap este.

Vasárnap este 21 órától Real Madrid-Barcelona mérkőzést rendeznek a spanyol bajnokság 32. fordulójában. A katalán csapat vezetőedzője, Xavi úgy látja, győzelmük esetén visszaszálhatnak a La Liga aranyérméért folytatott versenybe.

A Real Madrid 78 ponttal vezet a 70 pontos Barcelona előtt 31 forduló után. A vasárnapi El Clásicoval együtt hét forduló van tehát hátra a bajnokságból, így egy esetleges Barcelona győzelem esetén öt pontra nőne a madridiak különbsége. Ez sem kevés, mégis úgy látja Xavi,  csapata BL-kiesése dacot szült a játékosaiban, már csak a bajnokságra fókuszálnak, míg Carlo Ancelotti labdarúgói jól lakhattak a Manchester City kiejése után és még két fornton is versenyben állnak.

„Ez az idény legfontosabb meccse. A magunk javára kell fordítanunk a BL-kiesés dühét, csalódottságát és tehetetlenségét. Egy erős és erkölcsileg megerősödött Real Madrid áll előttünk a Bajnokok Ligájában eltöltött hét után. A Benabeu tökéletes színpad a labdarúgóim karakterének megmutatására. Jól készültünk a meccsre, úgy gondolom, hogy jól játszhatunk és nyerhetünk. Az első néhány perc kulcsfontosságú lesz. Ha vasárnap nyerünk, lehetőségünk nyílik visszatérni a La Ligáért folyó versenybe” – mondta Xavi a mérkőzést megelőző szombati sajtótájékoztatón.

Carlo Ancelotti egy-két játékosának szüksége volt még egy nap pihenőre, ezért nem edzettek szombaton, de a lehető legerősebb kezdővel áll ki  a Madrid.

„A kritikák nem leptek meg, de egyetlen szomorú Real Madrid-drukkerrel sem találkoztam a továbbjutás óta. A vasárnapi El Clásicón kiegyenlített mérkőzésre számítok, s ha nyerünk, nagyon közel kerülünk a bajnoki cím megszerzéséhez. A torta kész, már csak a a díszítés hiányzik róla” – idézte a Mundo Deportivo a 64 éves olasz szakembert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik