Nemzetközi foci

A holland sztárcsapat lecsapna a Barcát elhagyó Xavira

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Bár Joan Laporta, a Barcelona elnöke jelezte, nagyon szeretné, ha a csapat edzője, Xavi meggondolná magát, úgy tűnik, a klubot játékosként is szolgáló szakember az idény végén távozik.

Egyelőre nem tudni, hol folytatja Xavi, de a Sport nevű spanyol portál azt írja, az Ajax nagyon szívesen látná. A 36-szoros holland bajnok és négyszeres BEK/BL-győztes amszterdami klub borzasztóan kezdte az idényt, de John van ‘t Schip irányításával feltornászta magát az ötödik helyre. Van’t Schip ugyan gatyába rázta a csapatot, de már korábban jelezte, hogy a következő szezonban nem ő irányítja majd az Ajaxot.

Xavi viszont a játékfelfogása és a fiatal tehetségek iránti elkötelezettsége miatt illene a klub profiljába, írja a Sport.

A 44 éves Xavi játékosként többek között négyszeres BL-, háromszoros Király Kupa- és kétszeres klubvilágbajnokság-győztes, valamint nyolcszoros spanyol bajnok volt a Barcával, amelyet 2021 november óta irányít edzőként. A katalán klub Xavi vezetésével egy bajnoki címet, valamint egy spanyol Szuperkupát nyert. A Barca jelenleg nyolc pont hátrányban van a Real Madrid mögött a bajnokságban, a két csapat vasárnap este épp egymás ellen játszik.

Kapcsolódó
Távozik a Real Madrid csapatkapitánya, aki egész karrierjét a klubnál töltötte
Ha a csapata duplázna, akkor a klubtörténet legeredményesebb játékosaként köszönne el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik