Nemzetközi foci

35 évvel ezelőtt Maradona új szintre emelte a bemelegítést

YouTube
YouTube

35 évvel ezelőtt ezen a napon a Diego Maradonával felálló Napoli a Bayern München vendége volt az UEFA Kupa-elődöntőjében.

Nagy tétben mernénk fogadni arra, hogy a pontos végeredményre még a Napoli-drukkerek sem valószínű, hogy emlékeznek, abban ellenben biztosak vagyunk, hogy van egy olyan videó a meccsről, egészen pontosan a bemelegítésről, amit a futballrajongók nagy többsége látott már.

Maradona ugyanis új szintre emelte a bemelegítést. Ahogy az Opus Live is life című slágerére kikötött stoplissal táncikál, rázza a lábait, majd a levegőbe emeli a labdát, hogy aztán vállal, combbal, fejjel is tökéletesen uralja,

az annyira laza és annyira menő, hogy talán még azoknak is mosolyt csal az arcára, akik egyébként nem kedvelték a fantasztikus képességekkel megáldott argentin zsenit.

Ahogy egy kommentelő írta a YouTube-on a videó alá: már a bemelegítés miatt megérte megvenni a belépőt.

A Napoli otthon 2-0-s előnyt szerzett, majd a visszavágón úgy végzett 2-2-re, hogy a brazil Careca góljaival kétszer is vezetett, mindkét esetben Maradona adta a gólpasszt.

Az olasz csapat a döntőt is egy német csapat, a VfB Stuttgart ellen vívta, és 5-4-es összesítéssel megnyerte a finálét, megszerezve ezzel első és ezidáig egyetlen nemzetközi trófeáját.

Olvasói sztorik