Nemzetközi foci

A Chelsea-edző a tizenegyes előtt egymással civakodó játékosairól: Ez szégyen

Sebastian Frej / MB Media / Getty Images
Sebastian Frej / MB Media / Getty Images

Kiütötte a Chelsea az Evertont, a londoniak 6-0-ra verték ellenfelüket, és a hat gólból négyet a tavaly nyáron a Manchester Citytől igazolt Cole Palmer szerzett.

A 21 éves támadó középpályás szerzett gólt okos lövésből, közeli fejesből, távoli emelésből, valamint tizenegyesből is, és 20 találatával beérte a góllövőlista élén a Manchester City norvég csatárát, Erling Haalandot.

A Chelsea ötödik, Palmer negyedik gólját eredményező büntető előtt érdekes jelenet játszódott le, miután Nicolas Jackson és Noni Madueke is szívesen lőtte volna a tizenegyest, utóbbi fel is kapta a labdát, de Palmer elvette tőle, majd ellökdöste Jacksont is, miközben a csapatkapitány Conor Gallagher is a segítségére sietett.

A meccs hőse be is lőtte aztán a tizenegyest, és ezzel mind a kilenc büntetőjét értékesítette a Premier League-ben, ennél jobb mérlege csak a korábbi Manchester City-középpályásnak, Yaya Tourénak van, aki mind a tizenegy kísérletét gólra váltotta.

A meccs után természetesen megkérdezték az esetről a Chelsea edzőjét, Mauricio Pochettinót, akinek érthető módon nem tetszett, amit a tizenegyes előtt látott.

Elfogadhatatlan ez a viselkedés, jeleztem is a játékosoknak, hogy többet nem szeretnék ilyet látni. Ez szégyen, és szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóktól.

Fiatal csapatunk van, amely tanulási folyamaton megy keresztül, de ha eredményesek akarunk lenni, akkor meg kell tanulnunk kollektíven gondolkodni” – nyilatkozta Pochettino, aki hozzátette, a csapattársak is tudhatták, hogy Palmer volt az első számú tizenegyesrúgó.

A Chelsea 47 pontjával a 9. a tabellán, az Everton – amelytől nyolc pontot levontak – a 16., és mindössze két ponttal előzi meg a kiesőhelyen álló Lutont.

Olvasói sztorik