Nemzetközi foci

„Eljutottam arra a pontra, hogy már nem tudtam nélküle létezni” – kokainfüggőségéről beszélt a Liverpool korábbi játékosa

Neil Mockford / GC Images
Neil Mockford / GC Images

A korábbi angol válogatott Danny Murphy elárulta, hogy miután lezárta játékos pályafutását, nehezen boldogult a hétköznapokban, majd oda jutott, hogy a kábítószerekben kezdte a megoldást. A többi közt a Liverpool, a Tottenham és a Fulham korábbi középpályás egy podcastműsor vendége volt, ahol arról beszélt, míg játszott, semmi gondja nem volt az életben.

Megkapod a kellő örömöt és adrenalint, amitől előrelátó és energikus maradsz. Amíg játszol, addig megvan a kellő bevételed, mindenki támogat téged. Aztán befejezed, és hirtelen a problémák hegyként tornyosulnak előtted

idézi a Sky a kilencszeres válogatott Murphyt, aki a kokainba és a füvezésbe menekült, az alkoholra viszont nem kapott rá.

Azt mondta, hogy volt egy nagyon kemény éve, „amikor eljutottam arra pontra, hogy már nem is tudtam nélküle létezni, ami természetesen nem volt igaz”.

Terápia segítségével sikerült leszoknia, de azt mondta, komoly erőpróba volt, mert komoly érzelmi hullámvasutazás volt. Évek óta azonban már megszabadult a démonaitól, jelenleg pedig a BBC szakértőjeként dolgozik, bár mint mondta, ez nem jár annyi izgalommal, mint amikor még aktív labdarúgó volt.

A most 47 éves Danny Murphy a Liverpoollal FA Kupát és UEFA Kupát nyert, a Fulhammel pedig Európa Liga-döntőig jutott, a 2013-as visszavonulásáig összesen 417 Premier League-mérkőzésen lépett pályára csapataiban.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik