Nemzetközi foci

Nagy Barca-Bayern cserét ígér a nyári átigazolási szezon

Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP
Előttem az utódom? Pedri és Joshua Kimmich a 2022-es spanyol-német vb-mérkőzésen
Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP
Előttem az utódom? Pedri és Joshua Kimmich a 2022-es spanyol-német vb-mérkőzésen
Spanyol lapértesülések szerint elképzelhető, hogy a Barcelona elcsábítja a Bayern Münchentől távozni készülő Joshua Kimmichet, cserébe a katalánok egy kedvencet, Pedit adják majd a németeknek.

A katalán Elnacional.cat portál szerint a Barca csak akkor engedheti meg magának az erősítést, ha el is búcsúzik valakitől a jelenlegi keretből. Már egy ideje találgatások zajlanak Kimmich érkezéséről, aki aláírhat, de akkor Joan Laporta elnöknek nehéz döntést kell meghoznia.

A klubnak ugyanis a pénzügyi Fair Play miatt korlátozott mozgástere van az átigazolási piacon.

Egy másik lap, a Que.es szerint a klub nehéz anyagi helyzete miatt számos találgatás napvilágot látott már néhány játékos eladásáról. Köztük van Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Alejandro Balde, Raphinha és Ronald Araújo is, azonban a legtöbben Pedrit emlegetik biztos távozóként.

A 21 éves játékos jövője azért bizonytalan Barcelonában, mert gyakran sérült, és a helyére Xavi Hernández olyan megbízható embereket talált, mint a tapasztalt Ilkay Gündogan, valamint a fiatal Fermín López.

Pedrit hívja a Bayern, a németektől pedig várhatóan távozik a 29 éves Kimmich, aki közel egy évtizede játszik Münchenben, azonban a szerződése 2025 júniusának végén lejár, és – talán utolsó lehetőségként – most még komoly összeget kaphat érte a klub.

Kapcsolódó
Csúcsigazolással is marasztalná Xavit a Barcelona
Nem akármilyen mesterterv készül a katalánoknál.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik