Nemzetközi foci

„Olyan volt, mint egy villámcsapás” – majdnem megvakult a vb-bronzérmes kapus

Közel állt ahhoz, hogy megvakuljon Magnus Hedman, svédek egykori 58-szoros válogatott kapusa, aki nagyon hálás a helyi orvosoknak, hogy megmentették a szeme világát.

Az 51 éves kapus – aki hivatalosan világbajnoki bronzérmesnek mondhatja magát, bár egyetlen mérkőzésen sem védett az 1994-es tornán – a múlt hét elején látási problémákkal küzdött, de eleinte nem tulajdonított neki semmit.

„Nem látásvesztés volt, hanem olyan, mintha kicsit felhős lenne a szemem. Szemcseppel próbáltam kezelni. Aztán amikor szombat reggel felébredtem és kinyitottam a szemem, olyan volt, mint egy villámcsapás. Mintha egy függöny vagy árnyék takarta volna el a látómezőm egyes részeit” – nyilatkozta az Aftonbladetnek.

Elindult egy szemklinikára, ahol megvizsgálták, majd hason fekve kellett órákig lennie egészen a vasárnapi műtétig.

Ha nem mentem volna el a kórházba, megvakultam volna. Szerencsém volt, és próbáltam nem stresszelni magam, azt mondogattam, most jó helyen vagyok

– tette hozzá. A retinaműtét sikerült, most hat hét rehabilitáció vár rá. Nem emelhet, nem idegeskedhet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magnus Hedman (@magnus_hedman) által megosztott bejegyzés

De nagyon hálás a svéd egészségügyi rendszernek.

„Fantasztikusan működött, végig biztonságban éreztem magam. Mindent elmagyaráztak és nagyon vigyáztak rám. Nagyon hálás vagyok ezért.”

Hedman a pályafutása során nyert svéd bajnokságot az AIK csapatával, amelyben hét évet töltött (1990-97), volt skót bajnok a Celtickel, de a legtöbb időt a Coventry Cityben töltötte 1997 és 2002 között.

Olvasói sztorik