Nemzetközi foci

Venezuelában tárt karokkal várják az olasz futball-legenda fiát

Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Daniele Maldini álma az olasz válogatott
Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Daniele Maldini álma az olasz válogatott
Azok után, hogy nagyapja, Cesare és apja, Paolo is az olasz labdarúgás igazi legendájának számít, Daniele Maldini egyelőre nem mutatkozhatott még be a válogatottban. Pedig annyira vágyna rá, hogy egyelőre egy másik szövetség hívására is nemet mondott.

Az AC Milan 22 éves támadó középpályása az utóbbi időszakban kölcsönjátékosként megfordult a Spezia és az Empoli csapataiban, jelenleg pedig Monzában szerepel, ahol az eddigi nyolc mérkőzésén három gólt szerzett.

Miután nem szerepel Luciano Spalletti tervei között, így biztosan kihagyja az idei Európa-bajnokságot, egy másik szövetség bepróbálkozott nála. A venezuelai szövetségi kapitány, Fernando Batista megerősítette a tárgyalásokat, mondván, a labdarúgó az édesanyja, Adriana révén akár a dél-amerikai nemzeti csapatot is erősíthetné.

Igen, beszéltem vele és apjával, Paolóval is. Meghívtuk, hogy vegyen részt egy szakmai gyakorlaton és az olimpia előtti munkában, de Daniel nagyon megköszönte, és azt mondta, jelenleg inkább így folytatja, mert olasz színekben szeretne futballozni

nyilatkozta Batista.

Hozzátette, ezt tiszteletben kell tartania.

„Ha azonban egy nap meggondolja magát, és Venezuelában szeretne játszani, az ajtók mindig nyitva állnak” – tette hozzá.

Daniele Maldini eddig csak a korosztályos olasz csapatokban játszott az U18-astól az U20-asig.

Olvasói sztorik