Nemzetközi foci bajnokok ligája

„A BL-selejtezős menetelés a szerencsén múlik, az kell, hogy adjanak a sorsoláson egy Ferencvárost”

Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A korábbi 22-szeres román válogatott Basarab Panduru szerint szerencsés lenne a román bajnok, ha a Ferencvárossal játszana Bajnokok Ligája-selejtezőt.

A korábban Steaua Bukarestként ismert FCSB tíz pontra növelte az előnyét a román bajnokságban, így hét fordulóval a szezon vége előtt jó esélye van bajnoki címet nyerni. Ennek köszönhetően kerülne BL-be a klub, amely kapcsán Pandurut kérdezték, milyen esélyek mutatkoznak a csoportkörre. A Sport.ro felvetette a szakértőként dolgozó korábbi focistának, hogy a görög és cseh bajnok is erős ellenfélnek tűnik, amire Panduru így válaszolt:

Kemény meccsek lesznek, mert az FCSB-nek nincs jó UEFA-együtthatója. Ha lenne, akkor nem találkoznának ilyen erősségű csapatokkal, és jó esélyük lenne arra, hogy az első két selejtezőn túljussanak.

Nagyon sok szerencsére van szükség. Az kell, hogy adjanak a sorsoláson például egy Ferencvárost vagy Young Boyst. A BL-selejtezős menetelés a szerencsén múlik. Hiszen ha például a Galatasaray ellen kell játszanod, akkor lehetetlen a továbbjutás. Akkor erről már nem is beszélhetünk.

A nyilatkozatot kiszúró Csakfoci azt is kiemelte, hogy a Fradi 35.000 UEFA-koefficiense lesz a nyáron, amivel körökön keresztül kiemelt lesz. Ez annyit tesz, hogy papíron gyengébb ellenfeleket kaphat, vagyis olyanokat, akiknek jóval kisebb ez a mutatójuk. Az FCSB 10.500-zal, vagyis harmadannyi koefficienssel várhatja a selejtezőket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik