Nemzetközi foci

A kezdőkörből lőtt gól és a csodás csavarás után a Liverpoolnak még az egy pontért is kaparnia kellett a MU ellen

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

2-2-es döntetlennel végződött a Manchester United és a Liverpool rangadója a Premier League-ben.

Egyértelműen a Liverpool dominált az első félidőben Old Traffordon, a vendégek 58 százalékban birtokolták a labdát, de még ennél is erősebb statisztika, hogy 15 lövéssel próbálkoztak, amiből 4 kaput is talált, és Luis Díaz révén előnnyel vonulhattak a szünetre, miután egy szögletnél Núnez csúsztatása után üresen maradt a kolumbiai szélső.

Eközben a MU nemhogy a kaput nem találta el, de még lövéssel sem próbálkozott, amire hazai pályán utoljára 2015 októberében volt példa, a Manchester City elleni városi rangadón.

A United első lövése a meccsen aztán a kezdőkörből érkezett, és mégis gól lett belőle: Quansah úgy passzolt középre, hogy nem nézett fel, a labda így Bruno Fernandeshez került, aki nagyszerű helyzetfelismeréssel egyből kapura tette a labdát, a 16-oson kívül álldogáló Kellehernek pedig esélye sem volt a hárításra.

Ez volt Fernandes 50. gólja a Premier League-ben, ezzel Cristiano Ronaldo (103) és Diogo Jota (56) után a harmadik portugál lett, aki eljutott a félszáz találatig.

Az egyenlítés után nagyon felpörgött a meccs, a Liverpool többször is nagyon könnyedén eljutott a MU tizenhatosáig, de ezeket a lehetőségeket rendre kihasználatlanul hagyta, Núnez például nagyon sután találta el a labdát Díaz passza után, pedig akár be is tehette volna középre, ahol Szoboszlai érkezett üresen.

A United is felbátorodott, és ez újabb gólt eredményezett, Mainoo fordult be a 16-oson belül, és csodásan csavart a bal sarokba.

A második hazai gólt Szoboszlai már a kispadról látta, Jürgen Klopp ugyanis a második félidő közepén lehozta a magyar középpályást, akit Curtis Jones váltott.

A hajrában Szalah előbb elrontott egy ziccert, amikor jobbal a lelátóra lőtte az Onanáról kipattanó labdát, aztán viszont nagyon magabiztosan értékesítette az Elliott által kiharcolt (Wan-Bissaka jó nagy butaságot csinált, mert úgy csúszott be, hogy megadta a lehetőséget a liverpooli cserének, hogy átessen a lábán) tizenegyest.

Szalahnak ez volt a 11. gólja a MU ellen a PL-ben, és a hatodik, amit az Old Traffordon szerzett, mindkét kategóriában ő a rekorder.

A hosszabbításban még Antonynak és Díaznak is megvolt a lehetősége, hogy megnyerje a meccset saját csapatának, de maradt a 2-2. A Pool így zsinórban a 135. bajnokiján maradt veretlen, amikor vezetett félidőben, viszont elvesztette az első helyet, ugyanis jobb gólkülönbsége miatt az Arsenal áll a tabella élén.

Premier League, 32. forduló:

Manchester United – Liverpool 2-2 (0-1)
gól: Bruno Fernandes (50.), Mainoo (67.), illetve Díaz (23.), Szalah (84., 11-esből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik