Nemzetközi foci

PL-legendákat ért utol a triplázó Manchester City-támadó

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Erling Haaland és Kevin De Bruyne be sem állt, de a Manchester City így is simán nyert az Aston Villa ellen a Premier League 31. fordulójában. A City hőse az angol válogatott Phil Foden volt, aki mesterhármasig jutott, és három góljából kettőt is a 16-oson kívülről szerzett.

A 23 éves, 33-szoros angol válogatott Fodennek ez volt pályafutása harmadik bajnoki mesterhármasa, vagyis pont annyit szerzett, mint az angol bajnokság ikonikus figurái közül Didier Drogba, Cristiano Ronaldo vagy Frank Lampard.

„Bármit meg tud csinálni a pályán, igazi világklasszis. Nagyon nyitott a tanulásra és a fejlődésre, de a játék bizonyos részeit még jobban kell értenie, védekezésben időnként még össze van zavarodva. De a munkamorálja kimagasló, és egészen extra dolgokra képes, főleg, amikor középen játszik” – dicsérte a játékosát Pep Guardiola.

„Foden Bernardo Silvától, Guardiolától, David Silvától, Kevin de Bruynétől tanult. Jelenleg, hiába csak 23 éves, ő a Premier League egyik legjobb játékosa. A pályán egyébként egy 30 éves rutinjával és tudásával mozog. Ő egy kivételes tehetség, és mivel itt nőtt fel a városban, a City akadémiájáról került be az első csapatba, így még különlegesebb számára ez az egész” – mondta Fodenről a korábbi angol válogatott támadó, Theo Walcott.

Foden a bajnokságban 14, minden sorozatot számolva pedig 21 gólnál jár, mondani sem kell, hogy mindkettő egyéni rekord.

Csapata szombaton a Crystal Palace ellen folytatja a versenyfutást a bajnoki aranyért, kedden pedig jön a Real Madrid elleni BL-negyeddöntős párharc első felvonása a spanyol fővárosban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik