Nemzetközi foci

Két szabadrúgásgól, egy látványos átemelés és két gólpassz volt Ronaldo mérlege egy félidő alatt

Fayez NURELDINE / AFP
Fayez NURELDINE / AFP

A szaúdi bajnokság 26. fordulójában az al-Nasszr Cristiano Ronaldo főszereplésével 8-0-ra győzött az Abha ellen.

Ronaldo a 11. percben lőtte első gólját egy szabadrúgásból, de nem volt a helyzet magaslatán az Abha román kapusa, a korábban többek között a Fiorentinában, a Lyonban, a Nantes-ban és a Milanban is védő Tatarusanu, akinek a lábához jött a labda.

Tíz perccel később megint Ronaldo talált be, és megint szabadrúgásból: de most nem erőből lőtt, hanem elcsavarta a labdát a sorfal fölött, Tatarusanu erre el sem indult. A portugál klasszis negyedszer duplázott egy tétmeccsen szabadrúgásokból, korábban egyszer a Manchester United, kétszer a Real Madrid mezében jött össze neki ez a bravúr, az utolsó ilyen alkalomra 2010-ben került sor, a Villarreal elleni spanyol bajnokin.

A román kapusnak nem volt jó estéje, mert a harmadik vendéggólnál mellényúlt Ronaldo középre tett labdájának, amelyet így Mané könnyedén passzolt a kapuba.

A 42. percben teljessé vált Ronaldo mesterhármasa, kilépett egy kiugratás után, majd lazán átpörgette a labdát Tatarusanu feje fölött.

Ez volt Ronaldo 65. mesterhármasa, és ami igazán különleges, hogy egymás utáni bajnokikon triplázott, mivel ezt megelőzően az al-Taj ellen is háromszor köszönt be. Az Abha ellen az első félidőbe még belefért egy gólpassz a részéről, így a 39 éves CR csapata mind az öt góljában szerepet vállalt.

Ezek után nem meglepő, hogy az al-Nasszr portugál edzője, Luis Castro a szünetben lehozta honfitársát, de a csapat nem állt le, és végül nyolc gólig jutott.

26 kör után az al-Nasszr 64 pontjával második a tabellán, nyolc pont a hátránya az éllovas al-Hilal mögött. A góllövőlistán viszont Ronaldo senkit nem engedett maga elé, a mostani mesterhármasával már 29 gólos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik