Nemzetközi foci

„Abszurd” – az Eb-re visszavezetett szabályt bírálják a szövetségi kapitányok

CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ronald Koeman, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bírálta az európai szövetséget (UEFA) amiatt, hogy a június 14-én kezdődő kontinenstornára ismét csak 23 fős kereteket lehet nevezni.

Az UEFA a 2021-es Eb esetében – a koronavírus-járvány miatt – 26-os névsorokat engedélyezett, majd a 2022-es katari világbajnokságon is ennyi játékost jelölhettek a kapitányok. Az idei Európa-bajnoksággal visszatérnek a korábban megszokott 23-as keretek, de Koeman szerint ez abszurd.

Nagyon furcsa, hogy nem 26 futballista közül lehet majd választani. Abszurd, hogy visszatérünk a 23-hoz. A kollégám ugyanígy gondolja

– mondta a szakember a németektől felkészülési mérkőzésen elszenvedett keddi 2-1-es vereséget követően, egyben utalva Julian Nagelsmannra.

„Manapság sokkal több sérüléssel kell szembenéznünk. Ez összefüggésben van a játékosok teherbíró képességével. Ha több ország összefog, szerintem meghallgatásra talál a kérés az UEFA-nál” – fogalmazott Koeman, aki kilátásba helyezte, hogy a holland szövetség az UEFA-hoz fordul az ügyben.

A hollandok a lengyelekkel, a franciákkal és az osztrákokkal szerepelnek majd azonos csoportban az Eb-n, míg a magyarok a németek mellett a svájciakkal és a skótokkal csapnak össze.

Kapcsolódó
Tajtékzott a dühtől Cristiano Ronaldo a portugál vereség után
Véget ért a portugálok nagy sorozata Roberto Martínezzel.
Olvasói sztorik