Nemzetközi foci

Mihajlo Mudrik kilőtte az Eb-re Ukrajnát

Sergei Gapon / AFP
Sergei Gapon / AFP

Az ukrán labdarúgó-válogatott is kijutott a németországi Európa-bajnokságra, miután a póteselejtezőben 2-1-re legyőzte Izlandot Wroclawban. Mihajlo Mudrik a 84. percben szerezte a győztes gólt.

Izland a 30. percben szerzett vezetést, Gudmundsson forgolódott az ukrán védők között, majd ballal tüzelt 20 méterről, a kapus pedig hiába nyújtózott, nem tudott védeni. A második félidő elején Cigankov kiegyenlített, majd sokáig megremegtek a lábak a nagy helyzetekben, előbb Ukrajna, majd Izland találta el az oldalhálót ziccerben.

A 84. percben aztán Sudakov játszotta meg Mudrikot, aki kapásból laposan az izlandi kapuba lőtt.

Az északiak már nem tudtak ezután komoly lehetőséget kidolgozni, így Ukrajna jutott ki az Eb-re. A legutóbbi kontinenstornán is a mindent eldöntő pótselejtezős meccs hajrájában bukott el Izland, sokáig vezettek a Puskás Arénában, de Loic Nego előbb egyenlített a 88. percben, majd Szoboszlai Dominik 92. percben kilőtte az Eb-re Magyarországot.

Ukrajna az egymást követő negyedik Európa-bajnokságán vehet részt.

A pótselejtezők legígéretesebb párharcának  walesi-lengyel meccs ígérkezett, a találkozón azonban nem esett gól, így a hosszabbítást követően tizenegyespárbaj következett: ebben a lengyelek nem hibáztak, a walesiek ötödik rúgója, Daniel James viszont igen. Így a lengyelek örülhettek, akik az Eb-n a holland, az osztrák és a legutóbb vb-ezüstérmes francia csapattal találkoznak majd a D csoportban.

Európa-bajnoki pótselejtező, döntők

A ág:
Wales-Lengyelország 0-0 – tizenegyesekkel: 4-5

B ág:
Ukrajna-Izland 2-1 (0-1)

C ág:
Georgia-Görögország 0-0 – tizenegyesekkel: 4-2

Kapcsolódó
Történelem a szemünk láttára: Georgia kijutott az Eb-re
Tizenegyesekkel verték a görögöket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik