Nemzetközi foci

A dán középpályás földbe döngölte a játékvezetőt

Fotó: twitter.com(X)
Fotó: twitter.com(X)
Allard Lindhout játékvezető sokáig emlegetni fogja a Dánia-Svájc meccset, főképp a Pierre-Emile Hojbjerggel történő találkozását.

Dánia Svájccal játszott 0-0-ás döntetlent a szombat esti, koppenhágai felkészülési mérkőzésen. Az eredmény azt sejteti, ez a barátságos meccs tényleg barátságosra sikeredett, ugyanakkor történt valami szokatlan, a futballpályákon egészen ritka eset.

Íme, a bizarr jelenet, amikor a dán középpályás, Pierre-Emile Hojbjerg – nemes egyszerűséggel – felökleli a rosszul helyezkedő, ezzel útjába kerülő játékvezetőt, Allard Lindhoutot:

A spori hatalmasat esett, majd miután feltápászkodott, tovább futott az akcióval, azaz sima sportbalesetként tekintett az esetre, nyilván ezért döntött úgy, hogy nem bünteti meg a Tottenham és a dán válogatott középpályását.

Más érdekességek is történtek szombat este a világ labdarúgásában. Például a kezdősípszó után a németek hét, az osztrákok hat másodperccel lőttek gólt a franciáknak, illetve a szlovákoknak, míg a portugálok Cristiano Ronaldo nélkül is lesimázták 5-2-re Svédországot, ami hagyján, de 2007, azaz 17 esztendő óta először fordult elő, hogy nem CR7 viselte a becenevét is adó 7-es számú portugál válogatott mezt, hanem honfitársa, Bruma.

Eredmények – válogatott felkészülési mérkőzések

Dánia-Svájc 0-0

 

További eredmények:
Franciaország-Németország 0-2 (0-1)
Horvátország-Tunézia 0-0
Anglia-Brazília 0-1 (0-0)
Portugália-Svédország 5-2 (3-0)
Írország-Belgium 0-0
Szlovákia-Ausztria 0-2 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik