Nemzetközi foci

Szexuális zaklatás miatt ítélték börtönre a francia futballklub tulajdonosát

LOIC VENANCE / AFP
LOIC VENANCE / AFP

Szexuális zaklatás miatt két év börtönre ítélték a francia Angers tulajdonosát, Saïd Chabane-t. Az ítéletet egy évre felfüggesztették.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy az 59 éves Chabane visszaélt a hatalmával, amikor a klub több női alkalmazottját akaratuk ellenére fogdosta, valamint ölelgette.

Az első panaszt 2020 januárjában nyújtotta be a klub egyik alkalmazottja, nem sokkal azután, hogy visszatért egy madridi üzleti útról, amelyen Chabane-nal közösen vett részt. Ezután további hat nő jelentkezett a bíróságon hasonló panasszal, és a hét esetből hatban bűnösnek találták a férfit.

Chabane 2011-ben lett tulajdonosa a klubnak, és nagy szerepe volt abban, hogy az Angers 2015-ben, két évtizednyi távollét után visszatért a francia élvonalba. A csapat tavaly esett ki a Ligue 1-ből, és jelenleg a második a másodosztályban, vagyis feljutásra áll.

A tulajdonos úgy jellemezte önmagát, hogy a nulláról indulva küzdötte fel magát, főnökként pedig mindenkitől megköveteli a munkát, de sosem uralkodott a beosztottjain, írja a Le Monde.

Olvasói sztorik