Nemzetközi foci

Ter Stegen még mindig várhat, Neuer lesz a kezdőkapus az Eb-n

ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Manuel Neuer vs Marc-André ter Stegen
ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Manuel Neuer vs Marc-André ter Stegen
Ha semmi sem jön közbe, akkor Manuel Neuer lesz a német labdarúgó-válogatott elsőszámú kapusa a nyári Európa-bajnokságon, legalábbis Julian Nagelsmann szövetségi kapitány mellette döntött Marc-André ter Stegennel szemben.

A 37 éves Neuer és a nála hat évvel fiatalabb Ter Stegen tizenkét éve vetélytársak a nemzeti csapatban, de miután a katari világbajnokságot követően Neuer eltörte a lábát egy síbalesetben, úgy tűnt, eljön az idő riválisa számára.

Neuer azonban a hosszú kihagyás után visszatért, és visszavette a helyét, így várhatóan nem fog megszakadni a sorozata, hogy 2010 óta mindig ő védje a válogatott kapuját világversenyen.

Kivéve, ha közbejön egy sérülés, ahogy ez szerdán megtörtént: Neuer combsérülés miatt nem játszhat a soron következő két mérkőzésén. A német szövetség bejelentése szerint a játékos combjában kisebb izomszakadás keletkezett, és el kellett hagynia az edzőtábort.

Az még kérdés, hogy mennyi ideig nem játszhat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is érdekelt Bayern München alapembere. A 37 éves világbajnok kapus így kihagyja a franciák elleni szombati, lyoni, valamint három nappal később, a hollandok elleni frankfurti összecsapást.

A nyári, németországi Eb-n a magyarok és a németek június 19-én találkoznak Stuttgartban. A csoportban érdekelt még a skót és a svájci együttes is.

Olvasói sztorik