Nemzetközi foci

A nemi erőszak miatt elítélt brazil focista: Ha fehér lennék, más lett volna az ügy vége

DOUGLAS MAGNO / AFP
DOUGLAS MAGNO / AFP

Olaszországban nemi erőszak miatt kilenc év börtönre ítélték a brazil Robinhót, aki korábban négy idényt töltött a Milannal, amellyel 2011-ben bajnok lett, a következő idényben pedig megnyerte az olasz Szuperkupát.

A 40 éves Robinho a vád szerint 2013-ban egy éjszakai bárban egy barátjával megerőszakolt egy albán nőt. A focista azt állította, hogy az aktus a nő beleegyezésével történt, de az olasz rendőrség szerint hangfelvétel van arról, hogy nem volt szó beleegyezésről.

Az ítélet ellenére Robinho nem vonult börtönbe, jelenleg ugyanis hazájában tartózkodik, és Brazíliának nincs kiadatási egyezménye Olaszországgal. A focista ügye jelenleg a brazil Legfelsőbb Bíróság előtt van, és nem kizárt, hogy végül hazájában kell letöltenie a büntetését.

„Igazságtalanul ítéltek el Olaszországban olyan dologért, amit nem követtem el. És ezt bizonyítékokkal tudom igazolni. Négy évet húztam le Olaszországban, és belefáradtam a rasszista történetekbe. Sajnos ez a mai napig probléma az országban.

Ugyanazok az emberek ítéltek el, akik semmit nem tesznek a rassizmus ellen. Ha egy fehér embert vádoltak volna meg hasonlóval, teljesen más lett volna a végkifejlet

– nyilatkozta Robinho a Record TV-nek.

A 100-szoros brazil válogatott, aki a Milan mellett megfordult a Real Madridban és a Manchester Cityben is, 2020-ban vonult vissza, utolsó klubja a Santos volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik