Nemzetközi foci

Ilyen őrült kupameccs még Angliában is ritka

Paul ELLIS / AFP
Őrület, hogyan jutott elődöntőbe a Coventry City
Paul ELLIS / AFP
Őrület, hogyan jutott elődöntőbe a Coventry City
Egy egészen elképesztő, a hajrában négy gólt hozó mérkőzésen fordított és 3-2-re győzött a Coventry City az FA-kupa negyeddöntőjében az élvonalbeli Wolverhampton ellen, így másodosztályú csapatként bejutott a sorozat legjobb négy csapata közé.

A gól nélküli első félidőt követően meglepetésre a másodosztályú vendégek szereztek vezetést Simms révén, ám a hajrára az addig is mezőnyfölényben játszó hazaiak fordítottak. A 84. percben Ait-Nouri egyenlített, a 88. percben Bueno találatával pedig már 2-1-re a hazaiak vezettek.

Ezzel azonban nem volt vége a meglepetés, a 97. percben Simms ismét betalált, három perc múlva pedig Wright továbblőtte a Coventryt (2-3).

A Coventry City másodszor jutott be az FA-kupa elődöntőjébe, az eddig egy alkalommal azonban meg sem állt a végső győzelemig.

Az 1986–1987-es szezonban ugyancsak kedvelte a csapat a 3-2-es sikert, ugyanis a négy között a Leeds United, a fináléban a Tottenham ellen is ennyire nyert – mindkétszer hosszabbításban.

A címvédő Manchester City 2-0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet, a hazaiak mindkét gólját Bernardo Silva szerezte, két megpattanó lövéssel, az első félidőben.

FA-kupa, negyeddöntő

Wolverhampton – Coventry (II.) 2-3 (0-0)
gól: Ait-Nouri (84.), Bueno (88.), illetve Simms (53., 90+7.), H. Wright (90+10.)

 

Manchester City – Newcastle United 2-0 (2-0)
gól: Bernardo Silva (13., 31.)

 

Vasárnap:
13.45: Chelsea – Leicester City (II.)
16.30: Manchester United – Liverpool

Simán verte a Fulham a Tottenhamet

A Fulham meglepetésre magabiztos győzelmet aratott a vendég Tottenham Hotspur felett a Premier League 29. fordulójában. A háromgólos sikerből Rodrigo Muniz két találattal vette ki a részét.

Premier League, 29. forduló

Burnley – Brentford 2-1 (1-0)
Luton Town – Nottingham Forest 1-1 (0-1)
Fulham – Tottenham Hotspur 3-0 (1-0)

 

vasárnap:
15.00: West Ham United – Aston Villa 15.00

 

Az Arsenal-Chelsea, a Crystal Palace-Newcastle United, a Manchester United-Sheffield United, a Wolverhampton Wanderers-Bournemouth, az Everton-Liverpool és a Brighton-Manchester City mérkőzéseket későbbre halasztották.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik