Nemzetközi foci

EL-sorsolás: Szoboszlaiék nehéz ellenfelet kaptak

Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP)
Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP)

Az UEFA a sváci Nyonban megtartotta az Európa Liga negyeddöntőinek sorsolását. A folytatás innen kezdve teljesen nyílt, vagyis immár nincs kiemelés, összesorsolhatnak őszi csoportellenfeleket, és akár egy ország két csapata is szembekerülhet egymással.

A nyolc érdekelt csapat öt országot képvisel: három olasz, (Atalanta, AC Milan, AS Roma), két angol (Liverpool és West Ham United) és egy-egy portugál (Benfica), német (Bayer Leverkusen), illetve francia (Marseille).

A sorsolásra ezúttal a 2012-es Európa Ligában döntős Bilbao, majd a 2016-os győztese Sevilla 24-szeres spanyol válogatott labdarúgóját, Fernando Llorentét kérték fel.

Az Európa Liga negyeddöntőinek párosítása:

  • AC Milan – AS Roma
  • Liverpool – Atalanta
  • Bayer Leverkusen – West Ham United
  • Benfica – Marseille

Az ágrajz szerint az elődöntőben a Benfica-Marseille, és a Liverpool-Atalanta meccs győztesei találkoznak, míg a másik ág az AC Milan-AS Roma, illetve a Bayer Leverkusen-West Ham győztesét hozta össze.

Ez egyben azt is jelenti, hogy összejöhet egy Liverpool-Bayer Leverkusen döntő is, ami azért pikáns, mert a német bajnoki éllovas edzőjét, Xabi Alonsót előszeretettel boronálják össze a Liverpoollal, lévén Jürgen Klopp nyáron feláll a kispadról, kilenc év után pihenőre vonul.

A negyeddöntők hivatalos játéknapjai április 11. és április 18., míg az elődöntőké május 2. és május 9.

A döntőt 2024. május 22-én játsszák a dublini Aviva Stadionban. A győztes részvételi jogot szerez a 2024–2025-ös Bajnokok Ligájába.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik