Nemzetközi foci

„Kérlek, engedjetek el, mert most csak sírni tudnék” – megállíthatatlanul menetel a kupában a német törpecsapat

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Kai Brünker nem először csapott le a Német Kupában
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Kai Brünker nem először csapott le a Német Kupában
Egészen elképesztő szériát mondhat magáénak a német harmadosztályban szereplő Saarbrücken labdarúgócsapata, amely ugyan a bajnokságban csak középcsapatnak számít, a Német Kupában azonban sorozatban a harmadik élvonalbeli rivális búcsúztatta, és már elődöntős.

Az együttes a szezon első kupameccsén a második ligás Karlsruhét verte úgy 2-1-re, hogy a győztes gólt Kai Brünker a 90. percben szerezte, aztán jöhettek az óriások. Előbb a Bayern Münchent sikerült legyőzni ugyancsak 2-1-re egy 96. percben (!) szerzett találattal, majd a Frankfurt távozott 2-0-s vereséggel, kedden pedig a Borussia Mönchengladbach szenvedett 2-1-es vereséget a Ludwigsparkban.

A győztes gólt ismét Brünker szerezte, ezúttal a 93. percben, így a Saarbrücken már a legjobb négy között jár, ahol a másodosztályú Kaiserslautern lesz az ellenfele.

„Mindent beleadtunk, a győzelmünk ismét az őrült mentalitásunknak köszönhető” – mondta Brünker a Sky csatornának, aki miután megpillantotta a lelátón a húgát, a sógorát és az anyósát, annyit tett hozzá szinte elbőgve magát:

Kérlek, engedjetek el, mert most csak sírni tudnék!

Érdekesség, hogy elődöntőben egyetlen élvonalbeli maradt, a bajnoki listavezető Bayer Leverkusen, amely a Bundesliga II-ben szereplő Fortuna Düsseldorf ellen lép majd pályára.

Német Kupa, negyeddöntő

Saarbrücken (III.) – Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-1)
gól: Naifi (11.), Brünker (90+3.), illetve Hack (8.)

 

Az elődöntő párosítása
Április 2.: 1. FC Kaiserslautern (II.) – 1. FC Saarbrücken (III.)
Április 3.: Bayer Leverkusen – Fortuna Düsseldorf (II.)

 

A döntőt május 25-én játsszák Berlinben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik