Nemzetközi foci

Barca-bizniszről és esetleges ManUnited-földrengésről ír az angol sajtó

Darren Staples / AFP
Erik ten Hag se nagyon tudhatja, hogyan tervezzen
Darren Staples / AFP
Erik ten Hag se nagyon tudhatja, hogyan tervezzen
Bár a Manchester United új tulajdonostársai jelenleg a csapat menedzserét, Erik ten Hagot támogatják, a szezon végén változhat a helyzet. Amint arról az angol média beszámolt, a holland tréner továbbra sem lehet biztos a jövőjében az Old Traffordon. Sőt, már azt is tudni vélik, mi dönti el, hogy megtarthatja-e munkáját a klubnál.

A Manchester United tulajdonosa, Joel és Avram Glazer tavaly döntött úgy, hogy új befektetőket keresne, így került képbe az INEOS tulajdonosa, Jim Ratcliffe, aki megvásárolta a klub 25 százalékát, és cége átvette az irányítást.

Az biztos, hogy a tulajdonos egyelőre Erik ten Hagban látja az ideális edzőt, a jövő évi terveket illetően is kikérték a véleményét. Ugyanakkor a Manchester United a vártnál gyengébben szerepel: a tavalyi bronzérem után az eddigi 28 forduló alatt csupán 47 pontot szerzett, ezzel a hatodik helyen áll.

A The Times azt írta, Ten Hag helyzete eléggé ingataggá válik, ha a United nem jut be a Bajnokok Ligájába.

Ami megmentheti, az a klub pénzügyi helyzete: miután a hollandot és stábját 2025 nyaráig köti szerződés, a menesztése valószínűleg több mint 10 millió fontba kerülne.

Ten Hag úgy nyilatkozott, a klub a nyereségességi és fenntarthatósági szabályok által megengedett kiadási határ közelében járt januárban, emiatt nem szerződhetett olyan csatárt, akire szüksége lett volna.

Szóval az INEOS-nak el kell döntenie, hogy megéri-e Ten Hag elbocsátása, hiszen a csapat újjáépítése sem lesz olcsó. A klub valószínűleg több játékos eladásával segíti finanszírozni a újjáépítést. Néhányan már kölcsönben szerepelnek, közülük Jadon Sancho és Mason Greenwood szívesen maradna a Borussia Dortmundnál és a Getafénál.

Sőt, Greenwoodnak annyira bejött a spanyol élet, hogy az is elképzelhető, hogy feljebb lép, és a Barcelonát választja.

John Murtough, a jelenlegi futballigazgató hétfőn Spanyolországban tárgyalt a Barca illetékeseivel, állítólag a 22 éves angol válogatott csatár mellett a katalánok holland klasszisának, Frenkie de Jongnak a neve is szóba került.

Kapcsolódó
Két tizenegyessel nyert a Manchester United
Ezúttal sem brillíroztak a manchesteriek, de legalább az eredményesség javult.
Olvasói sztorik