Nemzetközi foci

Sportújságírót erőszakolhattak meg a Vélez futballistái, kitették őket a csapatból

PABLO PORCIUNCULA / AFP
Az uruguayi válogatott kapus, Sebastian Sosa az egyik gyanúsított
PABLO PORCIUNCULA / AFP
Az uruguayi válogatott kapus, Sebastian Sosa az egyik gyanúsított
Miután négy játékost szexuális zaklatás miatt feljelentettek az Atlético Tucumán elleni meccs után, a Vélez Sarsfield labdarúgócsapatának vezetése úgy döntött, a gyanúsítottakat a vizsgálat idejére kitette a keretből.

Az argentin sajtó szerint a panaszt egy 24 éves sportújságíró nyújtotta be, aki azt vallotta, hogy a Monumental José Fierro Stadionban lejátszott, egyébként gól nélküli döntetlennel véget ért mérkőzés után este 10 óra körül az Instagramon keresztül meghívást kapott az egyik labdarúgótól, Sebastián Sosától, hogy jelenjen meg a Hilton Hotelben.

A fiatal nő el is ment a megbeszélt találkozóra, és a 407-es szobában a legutóbbi világbajnokságon kerettagként részt vett uruguayi válogatott kapus, Sosa, a paraguayi válogatott csatár, José Ignacio Florentín, illetve Braian Cufré és Abiel Osorio fogadta.

A felek sörözni kezdtek, ám egy idő után az újságírónő – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra –, megszédült és lefeküdt az egyik ágyra.

Ezt követően – ahogy fogalmazott – a beleegyezése nélkül szexuálisan bántalmazták. Csak hajnali fél 5-kor került olyan állapotba, hogy képes volt Ubert rendelni, és hazamenni.

A fiatal nő vallomása után az ügyészség szexuális bántalmazás miatt elrendelte az áldozat szigorú kivizsgálását, lefoglalta a sértett ruházatát és kérte a szálloda biztonsági kameráinak felvételét. Az áldozat ügyvédje megerősítette a feljelentés valódiságát, ám az ügy súlyosságára való tekintettel további részleteket nem közölt.

A klub szerdán közleményt adott ki, amelyben kifejtette álláspontját, és jelezte, a labdarúgókat a súlyos esetre való tekintettel kitették a keretből. (Érdekesség, hogy a szombati esetet követően szerdán is játszott a csapat, és a Rosario Central elleni 1-0-s győzelemkor Osorio szerezte az egyetlen gólt.)

A vádlottak közül Sosa egy rövid nyilatkozatot tett közzé az Instagram-oldalán, amelyben azt írta:

Elutasítok mindenféle erőszakot. Tiszteletben tartom minden ember testi és szexuális sértetlenségét. Bízom a gyors igazságszolgáltatásban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sebastián Sosa (@sebauruguayo1) által megosztott bejegyzés

Nem ez az első eset, hogy a Véleznél hasonló eset történt, 2021 februárjában két labdarúgót ugyancsak szexuális zaklatással vádoltak meg.

Olvasói sztorik