Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Gázszivárgás volt az öltözőben, megmérgezték a játékosokat” – áll a bál az afrikai BL-ben

Hat mérkőzésen mindössze négy pontot szerzett, így kiesett az afrikai Bajnokok Ligája csoportköréből a botswanai címvédő Jwaneng Galaxy labdarúgócsapata. Az utolsó mérkőzésen azonban súlyos, 6-0-s vereségbe futott bele, és a vezetők állítják, nem véletlenül.

A tanzániai bajnok Simba csapatának nagyon kellett a győzelem a továbbjutáshoz, és a Jwaneng Galaxy vezetői azt állítják, a házigazda el is követett mindent a három pont megszerzése érdekében.

A botswanai edző, Morena Ramoreboli szerint a múlt szombaton lejátszott meccs előtt ételmérgezést szenvedtek a játékosai és a csapatot még ki is rabolták.

Szerdán és csütörtökön sokféle étel szerepelt az étlapon, de pénteken nem is ettem semmit, csak gyümölcslevet ittam. Ám amikor másnap felébredtem, olyan volt, mintha részeg lennék

– állította Ramoreboli.

„Öt játékosunk fel sem ébredt a mérkőzés napján, orvosi segítségre volt szükségük. Valami volt az ételben, és nemcsak a játékosok, de a stábtagok is szenvedtek. Nem igazán tudjuk, mi történt. Próbáltunk is beszélni a szálloda vezetőségével ételmérgezés gyanúja miatt” – mondta.

Ramoreboli szerinte csapatát folyamatosan hátráltatták, a biztonságiak nem engedték fel a játékosokat a pályára a bemelegítésre, kirabolták az öltözőjüket, a kapusedzőtől a biztonságiak elloptak egy mobiltelefont.

Emellett veszélyes gáz szivárgott az öltözőjükben, utolsó edzésüket túl sok idegen nézhette meg, így kiderülhetett a taktika, a meccsen pedig a szurkolók vizespalackokkal dobálták meg őket.

A Galaxy BL-szereplését folyamatos ellentmondások jellemezték, a csapat a csoportkört egy Wydad Casablanca elleni marokkói győzelemmel nyitotta, ám amikor fekete mágia használatával (!) vádolták meg őket, Ramoreboli csapot-papot otthagyva kirohant a sajtótájékoztatóról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik