Nemzetközi foci

A Rapid fél csapatát eltiltották a derbi utáni viselkedésük miatt

Thomas Pichler / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP
Thomas Pichler / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Steffen Hofmann ügyvezető igazgatót, Stefan Kulovits másodedzőt, valamint a Rapid Wien játékosai közül Guido Burgstallert, Marco Grüllt, Thorsten Schicket, Maximilian Hofmannt és Niklas Hedlt is eltiltották azért, ahogyan viselkedtek az Austria Wien ellen 3-0-ra megnyert, február végi bajnoki után.

A felvételek tanúsága szerint ezt úgy ünnepelték meg a Rapidnál, hogy a csapat tagjai a városi riválist szidalmazták, valamint részt vettek homofób rigmusok skandálásában is.

A bécsi derbi összefoglalója:

Kulovits 2+1, Steffen Hofmann 1+1 hónapos, Burstaller és Grüll 3+3, Schick 2+3, Maximilian Hofmann és Hedl 1+2 mérkőzésre szóló eltiltást kapott – a plusz eltiltásokat felfüggesztették, de újabb kihágás esetén azonnal életbe lépnek. Mindez azt is jelenti, hogy a játékosoknak ki kell hagyniuk az alapszakasz utolsó fordulóját, amikor a Rapid a felsőházi folytatásért lép pályára a Klagenfurt otthonában. Épp a városi rivális Austria Wiennel zajlik a versenyfutás, a hatodik helyen álló Rapidnak két pont előnye van.

Az osztrák Bundesliga fegyelmi bizottsága feltételesen három pontot is levon a csapattól, ezt 2026. március 4-ig tartják érvényben.

Kedden a klub elnöke, Alexander Wrabetz azt mondta, túlzónak tartják a büntetést, így fellebbezni fognak az ítélet ellen. Mint mondta, a játékosok megbánást tanúsítottak, és felhozta példaként, hogy hasonló eset előfordult a PSG-nél is, akkor a labdarúgók egységesen egymeccses eltiltást kaptak.

Kapcsolódó
Rasszista-e Mészöly, megoldás-e De Rossi?
Újabb bajnoki sikerével már a BL-helyeket ostromolja Olaszországban az AS Roma, amely valósággal hasít José Mourinho kirúgása és a klublegenda Daniele De Rossi kinevezése óta – fenntartható a sikerszéria? Szóba került Mészöly Géza „fekázása” és az is, hogy bár az MLSZ-nek a gyűlölet nem pálya, a lelátókról zúgó cigányozást mégis rendszeresen enyhébben ítéli meg a fegyelmi bizottság.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik