Nemzetközi foci

„Teljesen más szint” – De Rossi az AS Roma bombaformában játszó világbajnokáról

Tiziano Ballabio / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Tiziano Ballabio / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Európa Ligában nyolcaddöntős AS Roma magabiztos, háromgólos győzelmet aratott a Monza otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombati játéknapján. Daniele De Rossi csapata egymás után harmadszor nyert, míg a hazaiaknak ezzel megszakadt az ötmeccses veretlenségi sorozatuk.

A meccsen Romelu Lukaku és Paulo Dybala is góllal és gólpasszal zárt, és már mindketten elérték a tíz találatot a bajnoki szezonban – a 2016-17-es idény óta nem volt ilyen párosa az AS Romának. Az argentin világbajnok látványosan lubickol, mióta De Rossi váltotta José Mourinhót a kispadon, ebben az időszakban hét gólt és egy gólpasszt tett a közösbe a Serie A-ban.

Nagyon elégedettek vagyunk a hozzáállásával, dolgozik becsülettel, ha pedig épp nem edz, akkor is eljön megnézni a többieket. Visszanyerte az erőnlétét, a tehetségét pedig a pályán is megmutatja. Tagadhatatlanul egy teljesen más szint, amit képvisel

– mondta az elégedett vezetőedző, aki eddig 9 meccsen irányította az AS Romát, amely ebből hétszer nyert egy döntetlen és egy vereség mellett.

Az AS Roma az edzőváltás óta szépen felkapaszkodott a tabellán, jelenleg az ötödik, egy pont a hátránya a már Bajnokok Ligája-indulást érő helyen álló Bologna mögött, igaz, egy mérkőzéssel többet játszottak Dybaláék.

Kapcsolódó
Példátlan lezárás a Real meccsén: Ancelotti elárulta, játékosa mit üvöltött a bírónak
Jude Bellingham piros lapot kapott, de a klubja fellebbez az ítélet ellen.
Olvasói sztorik