Nemzetközi foci

Csúfosan kizúgott a kupából az Atlético, még sosem történt ilyen a csapattal

Ander Gillenea / AFP
Ander Gillenea / AFP

Nemhogy nem sikerült ledolgoznia az első meccsen, hazai pályán összeszedett egygólos hátrányán az Atlético Madridnak, hanem 3-0-ra elveszített a Király Kupa elődöntőjének visszavágóját az Athletic Bilbao ellen. A baszk csapat így váratlanul simán jutott be a döntőbe, az elmúlt öt évben már harmadik alkalommal játszhat aranymeccset a sorozatban.

A csütörtöki mérkőzés több érdekességgel is szolgált,

  • az első gólt Inaki Williams szerezte a testvére, Nico gólpassza után, majd később Nico duplázta meg a hazai előnyt, és Inaki adta neki az asszisztot,
  • a Bilbao ezt megelőzően 54 évvel ezelőtt tudta kétmeccses párharcban kiejteni az Atlético Madridot,
  • és először fordult elő az is, hogy az Atlético Marid egymást követő három mérkőzésen is gólképtelen maradjon az Athletic ellen.

Míg a stadionban remek volt a hangulat, a meccs előtt a hazai drukkerek rátámadtak a Bilbaóba látogató madridiakra, legalább egy embert kórházba kellett szállítani. Az Atleti elnöke, Enrique Cerezo az összes spanyol szurkolónak üzent a támadás után:

A foci az foci. Senki sem azért megy ki egy mérkőzésre, hogy meghaljon, hanem szórakozni szeretne

– mondta a klubelnök.

Kapcsolódó
Ha egy magyar szakkommentátor kigúnyolja az ikonikus klubhimnuszt, akkor semmit nem tud arról, mit jelent a futball Liverpool városának
Az angol Ligakupa-döntő után a Match4 sportcsatorna kommentátorai, Sebők Vilmos és Monoki Lehel kigúnyolták a győztes Liverpool klubhimnuszát. Holott Liverpoolban a You’ll never walk alone fontosabb a nemzeti himnusznál.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik