Nemzetközi foci

Itt a vége? Pogbát négy évre eltiltották dopping miatt

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Juventus világbajnok játékos, a francia Paul Pogba négyéves eltiltást kapott, amiért megbukott a doppingteszten.

Mivel Pogba már 30 éves, könnyen lehet, hogy az eltiltása egyben a pályafutása végét is jelenti. A középpályás a mostani idényben sérülés és a doppingügy miatti felfüggesztése következtében mindössze két bajnokin lépett pályára a Juvéban.

Pogba az Udinese elleni idénynyitó bajnoki után produkált pozitív doppingtesztet, az eset pikantériája, hogy úgy sorsolták ki a doppingvizsgálatra, hogy nem is lépett pályára a találkozón.

A teszt kimutatta, hogy Pogba vérében a megengedettnél magasabb a tesztoszteronszint, így felfüggesztették a játékjogát, de amikor a B próba is pozitív lett, már várható volt, hogy komoly eltiltás lesz a vége.

A 91-szeres francia válogatott a Le Havre-tól került fiatalon a Manchester Unitedhez, majd 2012-ben a Juvéba igazolt, amellyel négyszer lett bajnok, kétszer olasz kupa- és háromszor olasz Szuperkupa-győztes. A MU 2016 nyarán 105 millió euróért igazolta le újra, és a második angliai időszakában Európa Ligát és kétszer Ligakupát nyert a klubbal.

2022 nyarán visszatért a Juventushoz, de azóta mindössze 12 tétmeccsen lépett pályára, és ez a szám egy jó ideig nem is fog gyarapodni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik