Nemzetközi foci

Fél évvel visszavonulása után csapatot talált magának a világ egyik legkeményebb hátvédje

Pablo PORCIUNCULA / AFP
Pablo PORCIUNCULA / AFP

Újra futballozni fog az Atlético Madrid korábbi ikonikus hátvédje, Diego Godín.

A kőkemény hátvéd már 38 éves és annak ellenére, hogy júliusban hivatalosan is visszavonult a labdarúgástól újra a gyepre vágyott. Visszavonulása óta ugyanis arról panaszkodott Godín, hogy nincs mit csinálnia, sokat unatkozik, viszont eközben még mindig sok energiája van. A megoldás egy regionális amatőr csapatnak bizonyult, a Porongos büszkén jelentette be az új szerzeményét.

Godín már az első klubjában, a Nacionalban csapatkapitány volt, majd a LaLigában második helyen záró Villarreal fontos láncszeme volt, de mégis mindenki az Atlético Madridnál töltött kilenc szezonjával azonosítja. Az Atletiben 389 tétmeccset játszott, egy ideig ő volt a rekorder a külföldi játékosai között. Egy évet lehúzott az Internazionalban is, de nagy vándorlással zárult a karrierje, mert sorrendben a Cagliari, a brazil Atletico Mineiro és az argentin Vélez következett, legutóbbiból vonult vissza 2023 nyarán.

Kapcsolódó
Akiket nem csodálhatunk többé a futballpályán – a 2023-ban visszavonulók álomcsapata
A futballvilág több nagy egyénisége is úgy döntött 2023-ban, hogy befejezi a pályafutását. Van közöttük kapus, aki látszólag még a gólt is védte, kétdiplomás védő, aki simán lerántotta az ellenfelet, ha a győzelemről volt szó, golfőrült walesi, hamburgerimádó belga, magát Istennek tituláló svéd és két spanyol varázsló is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik