Nemzetközi foci

Döbbenetes meccsen kapott ki a Milan

Marco Luzzani/Getty Images
Marco Luzzani/Getty Images

Az AC Milan 4-2-re kikapott a Monza vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

A hazaiak az első félidő végén kétgólos előnyre tettek szert, majd a második elején még reménytelenebbé vált a Milan helyzete, mert a szerb Luka Jovic kiállítása miatt emberhátrányba is került, azonban francia világbajnoka, Olivier Giroud így is szépíteni tudott, sőt, a hajrában az amerikai Christian Pulisic egyenlített. A Milan mégis pont nélkül távozott Monzából, mert a 90. percben ismét a hazaiak szereztek vezetést, a 92. percben pedig végleg eldöntötte az összecsapást.

A vedégcsapatnak a mostani kudarccal megszakadt a kilenc körön át tartó veretlenségi sorozata, míg a Monza immár négy találkozó óta nem talált legyőzőre a Serie A-ban. A Milan győzelemmel a Juventust megelőzve feljöhetett volna a második helyre, így viszont maradt harmadik 11 ponttal az éllovas városi rivális, az Internazionale és kettővel a torinói csapat mögött

Az AS Roma háromgólos győzelmet aratott vasárnap a Frosinone vendégeként. Az Európa Ligában szereplő és a hazai bajnokságban hatodik római klub hátránya így négy pontra csökkent a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyezettel szemben.

Serie A, 25. forduló

Monza-AC Milan 4-2 (2-0)
Empoli-Fiorentina 1-1 (0-1)
Udinese-Cagliari 1-1 (1-1)
Frosinone-AS Roma 0-3 (0-1)
SS Lazio-Bologna 1-2 (1-1)

Olvasói sztorik