Nemzetközi foci

Akár magyar asszisztense is lehet az új koszovói kapitánynak

Franco Foda személyében német szövetségi kapitányt nevezett ki a válogatott élére a Koszovói Labdarúgó Szövetség. Az 57 éves szakember megbízatása két évre szól, cél a 2026-os világbajnoki kvalifikáció.

Foda márciusban az Örményország és Magyarország elleni két felkészülési mérkőzésen kezdi meg a munkát új csapatával. Agim Ademi a szövetség elnöke azt mondta, azért döntöttek mellette, mert az edzői elképzelése igazodik a koszovói projekthez.

„Reméljük, hogy Foda lesz az az edző, akivel Koszovó kvalifikálja magát egy világversenyre. Két hete vendégül láttam, megismerte a feltételeket, és végül úgy döntött, aláírja a szerződését.

A futballban semmi sem biztos, de igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból. Foda szabad kezet kap, a szövetség támogatja

nyilatkozta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Federata e Futbollit e Kosovës (@ffk_kos) által megosztott bejegyzés

Az új kapitány elmondta, tetszettek neki a körülmények, a stadion és a szövetségi létesítmények, így nagyon könnyű volt döntenie. Bejelentette, hogy Prishtinában fog élni, hogy minél közelebb kerülhessen a koszovói futballhoz, és követhesse a helyi bajnokság mérkőzéseit.

Franco Foda labdarúgóként többek között a Kaiserslauternt és a Bayer Leverkusent erősítette, edzőként a német Kaiserslautern, az osztrák Sturm Graz, és a svájci FC Zürich mellett Ausztria válogatottját is vezette.

Utóbbi három alkalommal a 36-szoros magyar válogatott csatár, Szabics Imre segítette a munkáját, nem lenne meglepetés, ha ismét felkérést kapna az asszisztensi pozícióra.

Kapcsolódó
Megköszönték Szabics Imre munkáját a svájci bajnoknál
A gyenge eredmények miatt az FC Zürich menesztette Franco Fodát és stábját.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik