Nemzetközi foci

Manchesterben lepte meg a Chelsea a Cityt

Darren Staples / AFP
Darren Staples / AFP

A Chelsea kisebb meglepetésre pontot szerzett a címvédő Manchester City otthonában. Raheem Sterling szerzett vezetést, amire Rodri csak a hajrában tudott válaszolni, 1-1 lett a vége. Az eredménynek a Liverpoolnál és az Arsenalnál örülnek leginkább, a két rivális ugyanis nyert a fordulóban.

A Chelsea vitán felül a legjobb félidejét produkálta Manchesterben. Működött a Mauricio Pochettino által megálmodott taktika, fegyelmezett volt a védekezés, veszélyesek voltak a kontrák, és három nagy helyzete volt is a csapatnak, amiből viszont csak egyet sikerült gólra váltani. Előbb Jackson rontott el egy ziccert, majd Sterling nem tudta lekezelni a labdát, de az angol támadó aztán javított, egy higgadt visszacsel után talált be a 42. percben.

Sterling az első korábbi City-játékos, aki egy szezonon belül hazai pályán és idegenben is eredményes tudott lenni a manchesteriek ellen.

Az 56. percben közel járt előnye megduplázásához a Chelsea, Ederson azonban két védést is bemutatott, az első volt igazán nagy. A 65. percben Petrovic védett hatalmasat, a helyzetkihasználással hadilábon álló Haaland lövését tornászta ki, a norvégnak tíz próbálkozásból sem sikerült a kapuba találnia.

Érződött, hogy nehéz lesz kibírni a City egyre fokozódó nyomását, végül a 83. percben jött az egyenlítés, Rodri bombázta a kapuba a labdát, ami menet közben még Disasin is megpattant. A folytatásban a manchesteriek a győzelemre is rámentek, volt is helyzetük, de maradt a döntetlen.

A City pontot érő gólja:


A döntetlen azt jelenti, hogy a City a vesztett pontokat tekintve lépéshátrányba került Szoboszlai Dominik csapatával, a listavezető Liverpoollal szemben.

Premier League, 25. forduló

Manchester City-Chelsea 1-1 (0-1)

Olvasói sztorik