Nemzetközi foci

Két tragédia árnyékolja be Gulácsiék Bundesliga-győzelmét

ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Egy szurkoló a mérkőzés előtt vesztette életét, egy pedig a stadionban lett rosszul, és nem sikerült már megmenteni.

Az RB Leipzig – két magyar válogatott játékosával a kezdőcsapatban – 2-0-ra nyert hazai pályán a Borussia Mönchengladbach ellen a német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában.

A találkozót két tragédia is beárnyékolja: a Mönchengladbach egyik szimpatizánsa pénteken vesztette életét egy közlekedési balesetben, egy lipcsei szurkoló pedig a stadionban lett rosszul. Megpróbálták újraéleszteni, majd a félidőben a klub az X-oldalán tudatta, hogy az illetőt már nem tudták megmenteni.

A két szurkolótábor a tragikus hírekre úgy reagált, hogy többnyire csendben nézték a mérkőzést, így sokszor még azt is hallani lehetett, ahogy a játékosok kommunikálnak egymással. A találkozó végén pedig a lelátón helyet foglalók a telefonjaikkal világítottak és az elhunytak emlékére énekeltek.

„Azt hiszem, hogy helyesen reagáltak a szurkolók. Ilyenkor rájön az ember, hogy valami egészen más fontos az életben, mégpedig az egészség” – idézi a Kicker Marco Rosét, a Lipcse vezetőedzőjét.

Rekordot állított be a Bayer Leverkusen

A listavezető Leverkusen ezúttal 2-1-re győzött a Heidenheim vendégeként. Xabi Alonso vezetőedző együttese legutóbb május 27-én veszített tétmérkőzést, azóta a bajnokságban, a Német Kupában és az Európa Ligában is veretlen maradt.

Sorozata már 32 mérkőzést számlál, ezzel beállította a Bayern München német csúcsát.

A Schäfer Andrást fejsérülés miatt nélkülöző Union Berlin 1-0-ra győzött a Hoffeinheim otthonában.

A szombati játéknapon a sinsheimi, a darmstadti és a mainzi mérkőzés is félbeszakad, a szurkolók – akiknek a liga elleni tiltakozása hetek óta tart – különböző tárgyakat dobáltak a pályára.

Kapcsolódó
Célkereszt, lakat, megszakított meccsek: megtorpedózzák-e a drukkerek a Bundesliga nagyszabású terveit?
Több Bundesliga-mérkőzésen hosszabb szünetet kényszerítettek ki a pályára küldött teniszlabdák vagy csokitallérok, Hamburgban biciklilakatokat kellett levágni a kapufáról. Mi folyik a német lelátókon, és miért?

Bundesliga, 22. forduló

RB Leipzig-Borussia Mönchengladbach 2-0 (1-0)
TSG 1899 Hoffenheim-Union Berlin 0-1 (0-0)
FC Heidenheim-Bayer Leverkusen 1-2 (0-1)
SV Darmstadt-VfB Stuttgart 1-2 (0-1)
FSV Mainz 05-FC Augsburg 1-0 (1-0)
VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 1-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik