Nemzetközi foci

Élete gólját lőtte a Verona játékosa a bukdácsoló Juventus ellen

Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images
Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

Az Inter pénteki győzelme miatt a Juventus úgy állt fel a kiesés elöl menekülő Verona elleni meccsre, hogy 10 pont különbség volt közte és a bajnokságot vezető milánói csapat között. A tabella végén tanyázó hazaiak kicsit sem játszottak alárendelt szerepet a mérkőzésen, rendszeresen távoli lövésekkel veszélyeztették Szczęsny kapuját. A 11. percben a Verona szögletét ugyan tisztázta a Juventus védelme, azonban a labda csak a tizenhatos vonaláig jutott, ahol Folorunshót találta meg, aki kapásból eleresztett bombájával élete gólját szerezte.

Nem sokáig vezetett ugyanakkor a Verona, mivel a 28. percben Vlahovic egy kezezés után megítélt büntetőt értékesített magabiztosan. A szünetre döntetlennel fordultak a felek, hogy aztán a második félidőben az első forgatókönyvét kövessék: előbb Noslin szerzett újra vezetést a hazaiaknak az 52. percben egy szép akciót követően, majd három perccel később Locatelli labdáját jutotta a kapuba a tizenhatoson belülről Rabiot. A 92. percben a csereként beálló Chiesa megnyerhette volna a meccset a Juventusnak, azonban közeli lövését Montipò hatalmas bravúrral hárította. A Verona ezzel a 2-2-es döntetlennel maradt a kiesést jelentő 18. helyen, a Juventus hátránya pedig 9 pont az egy meccsel kevesebbet játszó, tabellát vezető Interrel szemben.

Botlott a Napoli is

Hiába játszott fölényben szinte az egész meccsen az olasz bajnoki címvédő Napoli a Genoa ellen, csak a 90. percben sikerült elkerülnie a vereséget. A Napolinak az első félidei fölényét nem sikerült gólra váltania, a fordulást követően pedig a vendégek egy kontra után Frendrupnak a tizenhatos vonaláról eleresztett lövésével megszerezték a vezetést.

A hátrányba kerülésre hatalmas nyomással válaszolt a Napoli. Az Afrika Kupa döntőjének elvesztését követően Victor Osimhen egyelőre csak a lelátóra térhetett vissza, de a hazaik nélküle is komoly veszélyt jelentettek a vendégek kapujára, amit a 25 kapura lövési kísérlet is jelez. A címvédő végül a 90. percben, a Veronából a téli átigazolási szezonban igazolt Cyril Ngonge révén tudott megmenteni egy pontot.

Az esti meccsen az Atalanta 3-0-ra verte a Sassuolót. A kapusok parádéztak, mindketten több nagy védést bemutattak, Carnesecchi ráadásul bemutatta azt a bravúrt, hogy kivédett egy tizenegyest, amit újrarúgattak, és a duplázást is hárította.

Serie A, 25. forduló

Napoli-Genoa 1-0 (0-0)
Hellas Verona-Juventus 2-2 (1-1)
Atalanta-Sassuolo 3-0 (1-0)

Olvasói sztorik