Nemzetközi foci

Kifizetne-e új edzőjéért tízmillió eurót a Barcelona?

Darren Staples / AFP
A helyi sajtó szerint Roberto De Zerbi is esélyes lehet a Barca kispadjára
Darren Staples / AFP
A helyi sajtó szerint Roberto De Zerbi is esélyes lehet a Barca kispadjára
Xavi, a Barcelona edzője a január 27-i, Villarreal elleni vereség után bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapattól. A katalán klub vezetése azóta folyamatosan keresgél, a sajtó pedig tele van pletykákkal.

Az egyik leghatározottabb híresztelés, hogy Hansi Flick, a Bayern München és a német válogatott egykori vezetője érkezik, ám a helyi lap, a Sport szerint előbb azt kellene eldöntenie a Barcelonának, hogy milyen futballt szeretne játszani a következő szezonban.

Ez pedig arra késztette Joan Laporta elnököt, hogy fokozza érdeklődését Roberto De Zerbi iránt, a Brighton olasz menedzsere ugyanis az utóbbi időben jól teljesített csapatával.

„Laporta tudja, hogy De Zerbi modern, innovatív edzőként ismert. A Brighton sok dicséretet kap, de az elnök több információra vágyik,

szeretné megtudni, hogy a kiszemelt szakember milyen ember, milyen kapcsolatot ápol a játékosokkal, milyen a szűk környezete

– írta a lap.

Állítólag az sem véletlen, hogy a közelmúltban Katalóniában járt De Zerbi képviselője, ugyanakkor akad hátránya is a történetnek: a szakember szerződésében szerepel egy tízmillió eurós kilépési záradék.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik