Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Ha egyszer nyertél ellenük, tudod, hogy képes vagy rá ismét” – Gulácsi véd a BL-ben a Real ellen

Odd Andersen / AFP
Odd Andersen / AFP

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa szerint egyáltalán nem gyengül a Real Madrid azzal, hogy Jude Bellingham nem léphet pályára a két együttes kedd (ma) esti labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

Nélküle is nagyon erős a támadósoruk, mi pedig nem összpontosítunk csak egy játékosra

mondta a nyolcaddöntő első találkozója előtti sajtótájékoztatón a magyar kapus. „Ismerjük a Madrid futballistáinak minőségét. Vinícius Júnior fantasztikus mérkőzést játszott a hétvégén, ott van Rodrygo is, de mindenkit megnevezhetnék. A pálya közepén nagyszerűek.”

A Lipcse 2022 októberében már legyőzte egyszer a Real Madrid a BL-ben, azt a 3-2-es sikert Gulácsi sérülés miatt kihagyta.

Ha egyszer nyerték ellenük, akkor tudod, hogy képes vagy rá ismét. Ez fontos nekünk.

Bár nem játszottam akkor, természetesen követtem a meccset, de nagy erőket tudtunk mozgósítani, érzelemmel teli volt a játékunk. Ezt kell megismételni, és ugyan sokan elmentek már azóta, páran még maradtak abból a csapatból. Szóval lesz tapasztalatunk is” – mondta Gulácsi Péter, aki hosszú kihagyása után visszatért a lipcsei kezdőbe, a legutóbbi két bajnokin már ő védett.

Gulácsi Péter sérülés miatt legutóbb 2021. március 10-én, a Liverpool elleni nyolcaddöntős visszavágón védett a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

A vendégek vezetőedzője, Carlo Ancelotti egyébként nem aggódik amiatt, hogy a Girona elleni, 4-0-ra megnyert bajnokin megsérült Bellingham nem játszhat, mert emlékeztetett: négy meccsük volt az angol futballista nélkül, és mind a négyet megnyerték.

Fontos játékos, de most itt a lehetőség a többiek előtt, hogy bizonyítsanak

– fogalmazott az olasz mester.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik