Nemzetközi foci

Csoda, hogy Mbappé megúszta bokatörés nélkül a merénylettel felérő becsúszást

JULIEN DE ROSA / AFP
JULIEN DE ROSA / AFP

A PSG 3-1-es győzelmet aratott a Brest ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a francia kupában.

A meccsen Kylian Mbappé lőtte a párizsiak első gólját, Ousmane Dembélé szerzett labdát az oldalvonal mellett, majd Warren Zaire-Emery passzolt Mbappéhoz, aki nagy erővel tüzelt a jobb sarokba.

Ez volt a világbajnok csatár 30. gólja a mostani idényben, ezzel a topligás játékosok közül ő lépte át először a harmincas határt, ráadásul ehhez csak 29 meccsre volt szüksége.

A napokban a Real Madriddal ezredszer is összehozott Mbappé a második félidőben nagyon szerencsés volt, mert a Brest védője, Lilian Brassier úgy csúszott rá a bokájára, hogy azzal könnyedén súlyos sérülést okozhatott volna neki. A visszajátszáson látszik, hogy milyen ijesztő szögben állt a PSG-csatár bokája, ennek ellenére folytatni tudta a meccset, ami kisebb csoda a látottak alapján.

Brassier számára viszont véget ért a meccs a merénylettel felérő becsúszás után, mivel megkapta a második sárga lapját. A piros lap azért is jött rosszul a Brestnek, mert percekkel korábban szépített Steve Mounié révén, de tíz emberrel egyenlítenie már nem sikerült. A 3-1-es végeredményt Goncalo Ramos állította be a 90+2. percben egy szép akció végén.

A meccs összefoglalója:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik