Nemzetközi foci

Csapattársa sem hitte el, milyen szabadrúgásgólt lőtt a Chelsea világbajnoka

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

„Az idény egyik legjobb teljesítménye volt” – értékelt Mauricio Pochettino, a Chelsea edzője, miután csapata az FA Kupa negyedik fordulójának megismételt meccsén 3-1-re győzött az Aston Villa otthonában, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol majd a másodosztályú Leeds United vár rá.

A Chelsea-nek minden összejött a Villa Parkban, a 11. percben született meg az első gól az idényben először eredményes Conor Gallagher jóvoltából, majd tíz perccel később Malo Gusto beadását Nicolas Jackson fejelte be.

A meccs legszebb gólját Enzo Fernández szerezte, aki az 54. percben gyönyörűen csavart a jobb felsőbe szabadrúgásból. Honfitársa, Emiliano Martínez hiába repült, esélye sem volt odaérni a labdára. Hogy milyen nagy gól volt, arról a visszajátszáson Gallagher arckifejezése is árulkodik, ahogy hitetlenkedve fordul Fernández felé a lövés láttán.

2:36-nál látható a szabadrúgásgól:

A 23 éves, Martínezhez hasonlóan világbajnok Fernándeznek ez volt idénybeli hatodik gólja, és szépen elosztotta őket a bajnokság, az FA Kupa és a Ligakupa között, mindhárom sorozatban 2-2-t jegyzett. A Ligakupában február 25-én a Liverpool ellen döntőt játszhat a Chelsea, amely a bajnokságban pocsékul szerepel, mindössze 11., de a kupákban még kozmetikázhat az idényén.

Olvasói sztorik