Nemzetközi foci

„Vannak idióták” – egy gyerek a Sevilla játékosának farpofájához nyúlt

Furcsa dolog történt a hétfői, Rayo Vallecano-Sevilla spanyol bajnokin: a bedobás elvégzéséhez készülő vendégjátékos, Lucas Ocampos addig hátrált, amíg a nézők egyike, egy kissrác egyszerűen a hátsójához dugta az ujját.

Ahogy a Marca írta, „egy helyi szurkoló megsértette a sevillai játékos életterét, és csúnya gesztust tett.” Az argentin megfordult, hogy szemrehányást tegyen, végül csak verbális összezördülésre került sor.

„Remélem, a LaLiga nem csupán a a rasszizmus kérdését, de ezt is komolyan veszi. Nem hiszem, hogy minden Rayo-szurkoló ilyen, mindig tisztelettel bánnak velünk. De vannak idióták. Ha a női fociban lett volna ilyen, akkor tudjuk, mi történhetne. Visszafogtam magam, mert van két lányom” – nyilatkozta Ocampos a mérkőzést követően.

A meccs után a Sevilla határozott nyilatkozatot adott ki:

„A Sevilla FC nagyon sajnálja a Rayo Vallecano elleni mérkőzésen történt incidenst, amelyben játékosunk, Lucas Ocampos obszcén és teljesen oda nem illő gesztust kapott egy helyi szurkolótól. A Sevilla FC reméli, hogy a szabályzatban előírt megfelelő intézkedéseket megteszik annak érdekében, hogy az ilyen viselkedés ne ismétlődhessen meg a futballpályán. Ezek megengedhetetlenek, ha a legjobb bajnokságra vágyunk.”

Ami a mérkőzést illeti, az Európa Ligában címvédő és a spanyol labdarúgó-bajnokságban a bennmaradásért küzdő Sevilla több mint egy hónap után újra nyert, a 2-1-es sikerből a marokkói Jusszef en-Nesziri duplával vette ki a részét.

A Sevilla a bajnokságban ezt megelőzően legutóbb december 19-én tudott meccset nyerni, és mostani volt a negyedik győzelme az idényben.

La Liga, 23. forduló

Rayo Vallecano – Sevilla 1-2 (1-2)

Olvasói sztorik